Bevaringsverdige bygg, Rehabilitering, Ventilasjon 2024

Kulturhuset Stabekk Kino

Restaurering og teknisk oppgradering av Kulturhuset Stabekk Kino: Bevaring av kulturarv i moderne rammer.

Totalentreprise || Kontraktssum: 11,3 MNOK || Varighet: 2024

Kulturhuset Stabekk Kino, stod ferdig i august 1918. I starten fungerte det som pensjonatskole og kommunens gymsal som hadde kinovisninger når det var skolefri.
Etter en brann grunnet datidens farlige filmer ble Bærums første kinosal bygget. Den ble tegnet av arkitekt Eilif Arneberg og stod ferdig i 1926.
Guy Krogh, barnebarn av Kristian Krogh, utsmykket festsalen med ett fullskala maleri i den buete himlingen og gavlvegger i festsalen.

I stedet for å bare gjøre det som er påkrevd av kulturvern – så har Bærum kommune i prosjektet tatt mål av seg til å få vist kunstverket til Guy Krogh i sin helhet i festsalen. Det har blitt digitalt restaurert, og komplett kunstverk som blir trykket på de nye (buede) himlinger i både store og lille festsal. I samarbeid med kunstkonservator engasjert av Bærum kommune og våre samarbeidspartnere Modulvegger og Make Grapichs er farger og motiv tilbakeført i opprinnelig farger og prakt. Rommet har i tillegg fått en god akustikk.

Vårt arbeid har vært og teknisk oppgradere og skifte alle elektriske føringer, etablere tre ny ventilasjonsaggregat til forretninger, festsal og kinosal. Etablering av HCWC og bygningsmessige arbeider etter asbestsanering i store deler av bygget. Det er også etablert ett nytt «backstageområde» med sminkerom, lager og toalett.
Dette har vært ett krevende arbeid, i ett bygg med vernede arealer. Men i tett og godt samarbeid med Bærum kommune har resultatet blitt veldig bra.